Jdi na obsah Jdi na menu

Nejlepší atrakce

  Nejlepší atrakce:

It's a small world:Atrakce spojená s trochu infantilní dětskou písničkou It’s a small world, kterou z hlavy nedostanete po zbytek návštěvy a pobrukovat si ji budete možná i týden poté. Chytlavá melodie ale není vše, čeho se zde dočkáte. Samozřejmostí je výlet skrze celou budovu na malé lodičce a to přes několik samostatných atrakcí jako je třeba The Hello Room, kde budete pozdraveni v několika světových jazycích. Následuje řada oblastí zasvěcených kultuře daného kontinentu vždy s vlastní písničkou zpívanou v jazyce z oné oblasti

Space mountain:Ona dvojka za názvem nenaznačuje nic jiného, než že jde o unikátní konverzi Mission 1 vytvořenou speciálně pro pařížský park. Změny jsou ale vesměs pouze estetického charakteru (kupříkladu ve videu promítaném v určité fázi). Jinak jde o horskou dráhu s vesmírnou tématikou obsahující jedno velké stoupání a následný sjezd o rychlosti dosahující až 68 km/h – takže nic pro slabé povahy. Aby se atrakce držela tématu, jsou i jednotlivé vláčky zpracované do podoby rakety, přičemž do jednoho vláčku lze zapojit až šest takových raket.

Big thunder mountain: Narozdíl od divokých horských drah je Big Thunder Mountain atrakce, na kterou mohou s menším dítětem s klidem vstoupit i jeho rodiče. I když se železnice o pěti vláčcích v jednom místě může rozjet až do 57 km/h, jde o klidnější atrakci. Celé okolí je přepracováno do podoby opuštěného dolu z doby konce devatenáctého století. Tomu odpovídá i sama lokomotiva mocně vyfukující páru, přičemž navodit dojem dané doby se snaží i hudba a zvuky v okolí, nejen samotné scenérie.

Pirates of the Caribbean:
Stejně temná jako pověst pirátů z Karibiku je i tématická atrakce nazvaná podle známého filmu. Okolní kulisy mají za úkol budit dojem New Orleans a to v době před Občanskou válkou. Dopravu zajišťují lodě, z jejichž paluby si užijete vše, co k atmosféře takového pirátského prostředí patří – výstřely z děl, hořící budovy ap. Ze všech podobných atrakcí na světě jediný ten v EuroDisneylandu neobsahuje jedinou postavu ze známého filmového zpracování – fanoušci tedy možná budou trochu zklamaní.

Buzz lightyear laser blast:I když to z názvu není tolik patrné, tato dráha se inspiruje v úspěšném filmu od Disney/Pixaru, Toy Story 2. Oživlá armáda hraček se v celé své kráse představuje v celé příběhové sérii, kde samozřejmě nechybí ani tak známé postavy jako je Buzz Rakeťák. Součástí je i neustále vylepšovaná akční hra, která v roce 2005 dostala novou podobu. Nyní se akce mohou vedle návštěvníků účastnit také ostatní po internetu, přičemž vše je propojené dohromady.
06---disneyland.jpg